PočetnaOdboriTematska područjaProgramVažni datumiUpute za prijavu radovaKotizacijaSmještajUpute autorimaKontaktiPrijavni obrazac / Application formEnglishGuidelines for writingPrijašnje konferencije
Nazad na Prijašnje konferencije

Konferencija 2015

 

U organizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru 08. i 09. svibnja 2015. godine održana je 5. Međunarodna konferencija „Razvoj javne uprave“ sa središnjom temom Ljudski potencijali u javnoj upravi kao ključan element razvoja.
 

Otvaranje konferencije je održano u hotelu „Lav“ u Vukovaru, a nazočnima su se obratili zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Željko Cirba, Sanja Tokić, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika, v.d. dekanice mr.sc. Sandra Mrvica Mađarac i tajnica konferencije Željka Vajda Halak, dipl.iur.

Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na ljudskim potencijalima koji su ključni element za prevladavanje svih poteškoća s kojima se javna uprava svakodnevno susreće. Na konferenciji je sudjelovalo 68 autora, stručnjaka i znanstvenika sa ukupno 44 rada koji su s različitih aspekata pristupili problematici javne uprave.

Na konferenciji su se potpisala i dva Sporazuma o suradnji sa Pravnim fakultetom iz Pečuha i Pravnim fakultetom iz Tuzle. Prodekan za nastavu Pravnog fakulteta iz Pečuha dr.sc. Adrian Fabian i dekan Pravnog fakulteta iz Tuzle dr.sc. Izudin Hasanović istakli su važnost potpisivanja Sporazuma sa Veleučilištem „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru. Potpisivanjem Sporazuma stvorio se temelj međusobne suradnje za razmjenu nastavnika i studenata, organizaciju znanstveno-stručnih skupova te pripremu i provedbu projekata.

Ova dvodnevna konferencija bila je mjesto razmjene iskustava, dobrih praksi i iznošenja raznih problema kao i prednosti javne uprave.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli održavanju konferencije i svim sudionicima konferencije s nadom da se vidimo i iduće godine!

 

Galerija

Pregledaj galeriju na cijelom ekranu ovdje.